Particuliere zorginstelling | Aliantus Zeist

Wonen zoals thuis – het kan bij Aliantus

Zoekt u een woonzorgcentrum met deskundige, mensgerichte zorg en een hoge servicegraad? Particuliere zorginstelling Aliantus biedt ruime (zorg)studio’s en appartementen, die u naar eigen smaak kunt inrichten. Onze vriendelijke medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar voor geplande en ongeplande (dementie)zorg. Aliantus is gevestigd in de levendige omgeving van Zeist. In de directe omgeving vindt u winkels, restaurants en makkelijke toegang tot het openbaar vervoer.

Wonen met dementiezorg
Levendige omgeving-Patriculiere verzorgingshuis
Particuliuere zorginstelling 24 uurs zorg in Zeist

Mensgerichte zorg en hoogwaardige service staan centraal

In onze particuliere zorginstelling blijft u zo lang mogelijk zelfstandig en woont u in alle privacy. Bij Aliantus staan mensgerichte zorg en service centraal. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met uw normen en waarden. U kunt vertrouwen op een fijne en veilige woonsfeer met zorg op maat. Houdt u ervan om actief te zijn? Ons activiteitenprogramma is heel gevarieerd en is door creatieve activiteitenbegeleiders met minimaal hbo-niveau opgezet.

Wonen in een levendige omgeving met de rust van thuis

Binnen uw eigen studio of appartement woont u net als thuis, bepaalt u uw eigen ritme en bent u omringd door uw eigen smaak. U kunt deelnemen aan de activiteiten binnen Aliantus, maar het hoeft niet. Wilt u een kop koffie drinken of een rondje wandelen? Op een steenworp afstand vindt u gezellige restaurants, winkels en diverse parken. En natuurlijk kunt u ook genieten op het riante terras in onze beschutte tuin.

Wat is de wachttijd binnen woonzorgcentrum Aliantus?

Heeft u interesse in een (zorg)studio of appartement, dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding op afspraak. U krijgt daarmee een goede indruk van de sfeer in en rondom ons particuliere verzorgingshuis en voelt direct of wonen in een van onze studio’s of appartementen bij u (of uw familielid) past. Ook kunnen wij u dan persoonlijk informeren over de wachtlijst. Liever eerst een indicatie van de wachttijd? Neem contact met ons op, we nemen graag de mogelijkheden voor de korte en langere termijn met u door.

Wat is een particuliere zorginstelling?

In een particuliere zorginstelling zoals Aliantus betalen bewoners één bedrag voor de huur van de woning en bijkomende servicekosten. De zorg staat daar los van. De vergoeding wordt gedaan vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) op basis van het persoonsgebonden budget (PGB) of vanuit de zorgverzekeringswet (Zvw). Door deze onderverdeling – kosten voor zorg los van het vaste maandbedrag – ontstaat bij een particuliere zorginstelling financiële ruimte voor service, zoals de inzet van gastvrouwen, een chef-kok en een uitgebreid activiteitenprogramma.

Wat kost een particuliere zorginstelling?

Bij een particulier verzorgingstehuis zoals Aliantus betaalt u de huur en service in één bedrag, ook wel de “woonservicekosten” genoemd. In ons verzorgingstehuis vindt u zorgstudio’s en appartementen waarbij de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de studio of het appartement en de ligging. Om u een indicatie te geven: de bedragen voor een studio (28 m2 tot 39 m2) zijn vanaf € 4.500, – en voor een 2- of 3 kamerappartement (60 m2 tot 93 m2) vanaf € 5.550, – per maand. Aanvullend betaalt u de wettelijke bijdrage aan het CAK. Lees meer over de woonservice– en zorgkosten.

Wat is inbegrepen in de woonservicekosten?

Naast de huurkosten – waarvan de hoogte afhangt van het aantal vierkante meters van uw zorgstudio of appartement – is in de woonservicekosten ook een bedrag opgenomen voor de service. Denk hierbij aan het schoonhouden van uw studio of appartement, was- en strijkservice en een gevarieerd activiteitenprogramma. Onder servicekosten vallen ook de dagverse maaltijden in ons restaurant en (een groot gedeelte van de eigen) consumpties. Daarnaast valt de vergoeding voor gastvrouwen – die beschikbaar zijn om bijvoorbeeld de krant met u te lezen of een rondje te lopen – onder de servicekosten.

Wie betaalt de kosten voor extra zorg, zoals de huisarts of fysiotherapeut?

De zorg door uw huisarts, fysiotherapeut en andere therapeuten is net zo geregeld als wanneer u thuis woont. In ons particuliere verzorgingshuis zijn er geen vaste artsen of therapeuten in dienst.  Dus: uw huisarts, fysiotherapeut en bijvoorbeeld de ergotherapeut zijn een eerstelijnsvoorziening, wat inhoudt dat deze uit uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering betaald worden. U kunt uw eigen huisarts behouden of u laten inschrijven bij de huisarts verbonden aan Aliantus Oud Seyst. In overleg met de zorg kan de huisarts u bezoeken of wordt uw hulpvraag besproken tijdens de wekelijkse visite.