Particulier verzorgingshuis | Aliantus Zeist

Wonen zoals thuis – het kan bij Aliantus

Wonen in particulier verzorgingshuis Aliantus in Zeist betekent dat u woont zoals thuis. U bepaalt uw eigen dagritme en activiteiten, richt uw woning in zoals u dat wilt en geniet van alle privacy. Zoekt u een woning met 24-uurs mensgerichte, deskundige zorg in een levendige omgeving, dicht bij gezellige restaurants, winkels en het OV? Dan zit u goed bij Aliantus!

Wonen in verzorgingshuis met 24 uurs zorg in uw eigen appartement in Zeist
Mensgerichte zorg-Particulier verzorgingshuis en ouderenzorg
Particuliere zorginstelling met zorgappartementen met 24 uurs zorg

Wonen in verzorgingshuis Aliantus voelt als thuis

Als u zich helemaal thuis voelt in uw studio of appartement , dan hebben wij als team ons werk goed gedaan. Binnen ons particuliere verzorgingshuis krijgt u alle ruimte om uw eigen schema en dagritme te volgen, om wel of niet mee te doen aan de activiteiten, naar buiten te gaan, te genieten in ons restaurant of op het terras. Uw studio of appartement richt u in (of laat u inrichten) zoals u dat zelf wilt. Uw vrienden en familieleden zijn altijd welkom om u te bezoeken.

Mensgerichte zorg en eigen regie

Binnen ons gehele woonzorgcentrum staan gekwalificeerde zorgmedewerkers 24 uur per dag voor u klaar. Zowel voor geplande als ongeplande (dementie)zorg. In de zorg die wij bieden houden we zoveel mogelijk rekening met uw voorkeuren en wensen: waar bent u aan gewend en wat vindt u prettig in uw dagelijkse bezigheden. Stelt u aandacht op prijs, dan zijn onze gastvrouwen er om een krant met u te lezen, een praatje te maken op het terras of een rondje met u te lopen in het levendige centrum van Zeist. Zoekt u liever de privacy van uw studio of appartement op, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Meer aandacht en tijd door de aanwezigheid van gastvrouwen

In een regulier bejaardentehuis betaalt u één bedrag, waar het huis alles (huur, service én gecontracteerde zorg) voor moet organiseren. Vanuit de servicekosten realiseren we de aanwezigheid van gastvrouwen waardoor medewerkers  aandacht en tijd hebben voor de bewoners. Ook kunnen wij hierdoor een uitgebreid en gevarieerd activiteitenprogramma bieden en hebben wij een eigen kok in dienst.

Maatwerk-Particulier verzorgingshuis op Zeist

Maatwerk in service

In onze service bieden we maatwerk, wat onder meer blijkt uit ons restaurant, waar u à la carte kunt eten: u kiest waar u op dat moment zin in heeft. Interesse in een activiteit? Binnen ons woonzorgcentrum bieden we een divers en persoonlijk programma aan: van fitness en stoelyoga tot muziek en kunst en cultuur. Hierin vinden we het heel belangrijk dat we de verbinding vinden met wat u gewend bent om te doen, wat u interesseert en waarvan u geniet.

Wat kost een particulier verzorgingshuis?

Bij een particulier verzorgingstehuis zoals Aliantus betaalt u de huur en service in één bedrag, ook wel de woonservicekosten genoemd. In ons verzorgingstehuis vindt u zorgstudio’s en appartementen, waarvoor de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de studio of het appartement en de ligging. Om u een indicatie te geven: de bedragen voor een studio (28 m2 tot 39 m2) zijn vanaf € 4.500, – en voor een 2- of 3 kamerappartement (60 m2 tot 93 m2) vanaf € 5.550, – per maand. Aanvullend betaalt u de wettelijke bijdrage aan het CAK.

Hoe zit het met de kosten voor zorg, zoals de huisarts of fysiotherapeut?

De zorg door uw huisarts, fysiotherapeut en andere therapeuten is net zo geregeld als wanneer u thuis woont. In ons particuliere verzorgingshuis zijn er geen vaste artsen of therapeuten in dienst.  Dus: uw huisarts, fysiotherapeut en bijvoorbeeld de ergotherapeut zijn een eerstelijnsvoorziening, wat inhoudt dat deze uit uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering betaald worden. U kunt uw eigen huisarts behouden of u laten inschrijven bij de huisarts verbonden aan Aliantus Oud Seyst. In overleg met de zorg kan de huisarts u bezoeken of wordt uw hulpvraag besproken tijdens de wekelijkse visite.

Is een verblijf in een particulier verzorgingshuis duurder dan wonen in een regu lier bejaardenhuis?

Dat klopt, over het algemeen liggen de totale kosten voor de huur, service en de eigen bijdrage aan het CAK hoger in een particulier verzorgingshuis dan in een regulier verpleeghuis. Toch loont het de moeite om de bedragen te vergelijken. Bij een particulier verzorgingshuis ligt de eigen bijdrage aan het CAK namelijk lager dan die bij een regulier verpleeghuis.