Particulier verpleeghuis | Aliantus Zeist

Wonen zoals thuis – het kan bij Aliantus

Als u ouder wordt en extra zorg nodig heeft, zoekt u naar een verpleeg- of verzorgingshuis dat bij u past. Vindt u het belangrijk dat u mensgerichte en deskundige (dementie)zorg krijgt door vriendelijke medewerkers? Wilt u uw eigen ritme zo lang mogelijk zelf blijven bepalen? Houdt u van een levendige en groene omgeving? In particulier verpleeghuis Aliantus behoudt u de regie en sluit de zorg zoveel mogelijk aan bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Voordelen particulier verpleeghuis ouderenzorg
Particulier verpleeghuis
Prive kok-Particulier verpleeghuis

De voordelen van wonen in een particulier verpleeghuis

Binnen Aliantus geniet u van een aantal zekerheden. Zo kunt u rekenen op aandacht door onze mensgerichte medewerkers en vriendelijke gastvrouwen. Verder is het mogelijk om intern te verhuizen als de situatie daarom vraagt. Is er namelijk meer zorg nodig, dan is de verhuizing van een appartement naar zorgstudio een optie *). Daarnaast zijn echtparen/partners van harte welkom in ons woonzorgcentrum. Als een van de partners een WLZ-indicatie heeft, kunnen echtparen samen een woning betrekken. Zo kunt u – ondanks de benodigde zorg – nog zo lang mogelijk samenzijn en genieten van wat nog kan.

Wonen in particulier verpleeghuis Aliantus is wonen zoals thuis

Bij Aliantus woont u in een ruime studio of een twee- of driekamerappartement. U woont net zoals thuis, want de woonruimte richt u in naar eigen smaak, u behoudt zoveel mogelijk de eigen regie en u bepaalt zelf of u wilt deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma. Wonen in particulier verpleeghuis Aliantus betekent ook dat u hoogwaardige service krijgt, zoals was- en strijkservice, de prettige inzet van gastvrouwen en een chef-kok die à la carte voor u kookt.

Dementiezorg Particulier verpleeghuis, 24 uurs zorg

Kleinschalige (dementie)zorg

Zorgen voor mensen met geheugenproblemen vraagt om extra deskundigheid. In de beschermde omgeving met zorgstudio’s werken zorgmedewerkers die specifiek zijn opgeleid in dementiezorg. Zij bieden structuur en veiligheid, wat de bewoners meer rust en vertrouwen geeft. Onze zorg is gericht op wat past bij de fase van dementie. Het ruime en lichte interieur van de algemene ruimtes is passend bij mensen met geheugenproblemen, waarbij er een link is met herinneringen aan vroeger. In het communiceren en het aanbod in activiteiten sluiten de zorgmedewerkers goed aan bij wat u nog kunt, zodat u zo lang mogelijk de eigen regie behoudt.

Wat is het verschil tussen een particulier en een niet-particulier verpleeghuis?

In feite heeft u binnen een particulier verpleeghuis een ‘normale’ huurovereenkomst: u huurt een studio of appartement met extra service. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van gastvrouwen, een chef-kok die dagverse maaltijden bereidt en een gevarieerd activiteitenprogramma. Daarbij staan behoud van eigen regie en zorg die aansluit bij uw normen en waarden voorop.

Voor de huurkosten en de service betaalt u één bedrag: de zogenoemde woonservicekosten. De zorg door uw huisarts, fysiotherapeut en andere therapeuten is net zo geregeld als wanneer u thuis woont. In ons particuliere verzorgingshuis zijn er geen vaste artsen of therapeuten in dienst.  De consulten bij uw huisarts, fysiotherapeut en bijvoorbeeld ergotherapeut zijn dan ook een eerstelijnsvoorziening, wat inhoudt dat deze uit uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering betaald worden. U kunt uw eigen huisarts behouden of u laten inschrijven bij de huisarts verbonden aan Aliantus Oud Seyst. In overleg met de zorg kan de huisarts u bezoeken of wordt uw hulpvraag besproken tijdens de wekelijkse visite.

Bij een niet-particulier verpleeghuis moet alles vanuit één budget betaald worden: huur, zorg en service.

Wat kost een particulier verpleeghuis?

In ons particuliere verpleeghuis vindt u zorgstudio’s en appartementen waarbij de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de studio of het appartement en de ligging. Om u een indicatie te geven: de bedragen voor een studio (28 m2 tot 39 m2) zijn vanaf € 4.500, – en voor een 2- of 3 kamerappartement (60 m2 tot 93 m2) vanaf € 5.550, – per maand. In deze bedragen zijn de huur en servicekosten inbegrepen. Aanvullend betaalt u de wettelijke bijdrage aan het CAK. Lees meer over de woonservice– en zorgkosten.

Wat is de eigen bijdrage in een particulier verpleeghuis?

De wettelijke eigen bijdrage die u aan het CAK betaalt, berekent u eenvoudig via de rekenhulp op de website. Over het algemeen ligt de eigen bijdrage in geval van een regulier verzorgingstehuis hoger dan bij wonen in een particulier huis.

Wat kost een verblijf in een particulier verpleeghuis per maand?

Hiervoor dient u een aantal elementen te berekenen. Naast de woonservicekosten (huur en service in één bedrag) betaalt u ook de eigen bijdrage aan het CAK. Deze bedragen tezamen vormen het maandbedrag. Houdt u ook rekening met kosten voor bijvoorbeeld het eigen risico bij uw zorgverzekeraar, reiskosten en andere bijkomende kosten.

Wat is de wachttijd binnen Aliantus?

Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. We zijn altijd bereid om u persoonlijk te woord te staan. Belt u met vestigingsdirecteur Heidi Reijerkerk, 0615136711, of plaatsvervangend directeur Marieke van der Kooi, 0683536203. Dan nemen we graag de mogelijkheden voor de korte en langere termijn met u door. Ook voor een rondleiding kunt u Heidi of Marieke bellen of mailen: heidireijerkerk@aliantus.nl of mariekevanderkooi@aliantus.nl. Wij ontvangen u met plezier en aandacht binnen Aliantus!

*) op basis van beschikbaarheid en in overleg met de betrokkenen. Een interne verhuizing vraagt tijd en aanpassingsvermogen, hiervoor bieden we zorgvuldige begeleiding.